Oroliga tider
Tavlingen gick bra. Jag kom pa 107e plats av 257, 7a i laget, forhoppningarna om att jag skall fa springa de stora tavlingarna som conference och regionals lever. Jag sprang 16 sekunder fortare an mitt freshman ar, da var jag I bra form. Jag tror jag ar tillbaka.Men vad spelar det egentligen for roll, just nu handlar allt om finanskrisen.
Igar och idag har forelasningarna intehandlat sa mycket om de angivna kapitlen i bockerna, nastan all tid har gatt at att diskutera vad som hander. Kommer allt att falla samman?
Min Australienske historie professor skaller pa oss i stort sett varje lekton for att, vi ar sa lata, vet ingenting om ”varat land” och kommer att fa USA att falla i bitar. Efter dagens diskussion var det en valdigt orolig Anna Karin som ringde till mamma och undrade om hon kunde spara undan lite pengar i reserv sa hon kan hjalpa mig att ta mig hem om det skulle behovas.
Min professor som jag i borjan av terminen nastan var lite radd for ar nastan lite millitarisk, men jag borjar se att han bara forsoker fa oss att vakna, han vill att vi skall ha sa pass mycket kunskap att vi med kritiska ogon kan bedoma vad som hander i varlden sjalva istallet for att bara lyssna och kopa vad som sags pa FOX nyheter (som visar varlden ur Fox agaren Rupert Murdochs vinkel, en vinkel vars mal ar att gora hans media imperium storre).
Det ar manga sorters reaktioner har, jag vet inte vilken som ar mest skrammande. Manga pratar om den stora deprissionen pa 30-talet. Vissa menar att den inte var nagonting mot for vad som kan komma, andra ar inte lika skeptiska och pratar om nagra ar av lagkonjuktur. De flesta av mina klasskompisar var nojda over representanthusets nederlag av lagforslaget. De tycker att det ar fel att skattebetalarna skall betala for vad finasbolagen har stallt till med, de undrar i vems hander pengarna kommer att hamna, men mest tror jag att de ar emot forslaget for att det kommer fran Bush. Men vad ar egentligen alternativen?? Andra haller inte sa mycket koll pa vad som hander, efter vi hade sett Grey’s anatomy i torsdags slog vi om till nyheterna, en av tjejerna (en lokal Marquettare) hade ingen aning om vad de pratade om pa TV och hade totalt missat att det var natt som holl pa handa. Under nyheterna som visades vaar det en undersokning av folkets asikter om det hela, den visade att 12% inte brydde sig om vad som hander.
En annan sak man kan undra over ar deras livsstil. Man kan ju bli smatt chockad over hur mycket folk det var som shoppade pa Mall of America i helgen under de radande omstandigheterna, helt sjukt. Jag ar nog inte mycket battre sjalv, det blev ett par jeans, men det var det iaf det var lange sen jag kopte sist.
Jag maste iaf saga att om inte annat sa ar just nu en valdigt intressant tid att vara i USA. Jag skams ocksa nar jag tanker tillbaka pa hur daligt informerad om vad som pagar runt om i varlden jag har varit de senaste aren, men det har blivit battre, tacka vet jag DN och ekots webbsandningar.
Det är intressant att läsa, pappa berättade att när Maf kom tillbaka till Atlanta (efter ett Sverigebesök) var det slut bensin på macken. Man hade hamstrat!
men idag har USA-böresrna gått uppåt i alla fall!
Hej!
Kul att höra dina kommentarer om finnanskrisen.
Vi håller andan här. USA är så långt borta men tänk så beroende vi är av varandra. Norrbottens läns landsting har placerat sina pengar fel så där får skattebetalarna också få betala.
Vi hade ju en bankkrasch för några år sen då var upplägget för att rädda ekonomin ungefär som det förslag som Nu röstas om i USA.
Agneta
Ja herregud, DN och ekots websändningar... borde man börja kolla lite mer på nyheterna kanske? :)